Прв државен натпревар за FIRST LEGO лига во Република Македонија

Прв државен натпревар за FIRST LEGO лига во Република Македонија

Факултетот за информатика при Универзитетот “Гоце Делчев” во Штип, на 23.02.2019 година ќе го организира првиот државен натпревар за FIRST® LEGO® лига во Република Македонија, за деца од 9 до 16 години. Натпреварите од оваа лига се организираат во цел свет – оваа година учествуваат околу 40,000 тимови од 98 земји. Факултетот лиценцата за натпреварот
Complete Reading

23. Февруари 2019 „FIRST LEGO League“ во Македонија

На 23 Февруари 2019 година во Штип, во организација на Факултетот за Информатика, Универзитет „Гоце Делчев“, ќе биде одржан Првиот државен FLL натпревар во Република Македонија за деца од 9 до 16 години.

Мисија

Нашата мисија е да ги инспирираме младите луѓе да бидат научни и технолошки лидери со ангажирање на нив во возбудливи програми за менторство кои градат наука, инженеринг и технолошки вештини кои инспирираат иновации и кои поттикнуваат добро заоблени животни способности, вклучувајќи самодоверба, комуникација  и лидерство.

Што e First Lego Liga?

Програма, со која ги поместуваме границите во нашето образование!!! FIRST® LEGO® лига (FLL) е меѓународна, мултидисциплинарнa образовнo- истражувачка програма чија цел е да се мотивираат децата и младите да се приближат до науката и да се обидат да решаваат проблеми. Таа ги унапредува љубопитноста, креативноста, иновациите, учи за претприемништво, соработка, споделување, наведува на критичко размислување и ја
Complete Reading

Create AccountLog In Your Account