Space Walkers со покана за учество на Првиот меѓунарден FLL настан во Либан

Space Walkers со покана за учество на Првиот меѓунарден FLL настан во Либан

Тимот Space Walkers од СТЕМ академијата во Скопје по успешниот настап во Целје, Словенија, доби покана од Завод Супер Главче да учествува на Првиот меѓународен FLL настан во Либан, што ќе се одржи од 14 до 16 јуни 2019 година. Настанот ќе се одржи во Byblos (35km северно од Бејрут), и на него ќе учествуваат
Complete Reading

Успех на двете македонски екипи на финалето Адриа во Словенија

На финалето Адриа од FLL лигата, што се одржа во сабота, 16.02.2019 во Целје, Словенија, учествуваа 30 екипи од Словенија, Србија, Хрватска и Македонија и беа доделени 13 пехари. Македонските тимови освоија 2 од пехарите и тоа: – RoboAdventures од ОУ “Св. Кирил и Методиј” од Кочани, водени од тренерите Сузана Анева и Наде Давиткова,
Complete Reading

„Space Walkers“ шампиони од првиот државен натпревар од FIRST® LEGO® лигата

Денес, Факултетот за информатика при УГД – Штип беше домаќин на Првиот државен натпревар од FIRST LEGO лигата на Република Македонија, за деца од 9 до 16 години.  Десет тима се натпреваруваа во четири рамноправни категории: роботска игра, роботски дизајн, проект и основни вредности. Навистина имавме прекрасен ден, исполнет со детска смеа, навивање, демонстрирање на
Complete Reading

Денес се одржува првиот државен натпревар од FIRST® LEGO® лигата

Денес во Факултетот за Информатика во Штип се одржува првиот државен натпревар FIRST LEGO лигата за деца од 9 до 16 години што е меѓународна мултидисциплинарна истражувачка програма која ги инспирира младите луѓе да истражуваат во науката и да решаваат реални проблеми.   Tемата на проектот оваа година е „Во Орбитата“ а тимовите имаат задача да
Complete Reading

Прв државен натпревар за FIRST LEGO лига во Република Македонија

Факултетот за информатика при Универзитетот “Гоце Делчев” во Штип, на 23.02.2019 година ќе го организира првиот државен натпревар за FIRST® LEGO® лига во Република Македонија, за деца од 9 до 16 години. Натпреварите од оваа лига се организираат во цел свет – оваа година учествуваат околу 40,000 тимови од 98 земји. Факултетот лиценцата за натпреварот
Complete Reading

Пријавени FLL 2018

The MakBot Pioneers, SOU “Goso Vikentiev”, Kočani Vineam, OU “Slavčo Stojmenski”, Vinica The Robo Squad, OU “Malina Pop Ivanova”, Kočani ROBO ADVENTURES, OU “Sv. Kiril i Metodij”, Kočani Robo Legends, OU “Nikola Karev”, Kočani Transformers, OOU “Vanco Prke”, Štip LEGO Berovo, OOU “Dedo Iljo Malesevski”, Berovo RoboNK,  SOU “Nikola Karev”, Strumica RoboMosquitos, STEM Akademija, Kočani Space Walkers, STEM Akademija, Skopje     Погледни
Complete Reading

Create AccountLog In Your Account